thundercat.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Weekendje Luxemburg

E-mailadres Afdrukken

Thundercat.nlLuxemburg bekend om zijn goedkope benzine (we zijn tenslotte Hollanders) en om zijn historische plaatsjes en mooie landschap. Ideaal dus voor een lang weekendje motor crossen. De rit werd georganiseerd door de rijschool Jaap Schulz uit Haarlem en wordt elk jaar weer gedaan....

Compleet met busje om je bagage mee te nemen en een aanhangwagen voor het geval dat.... Voor mij was dit de eerste keer dat ik mee ging, getipt mede door onze reis leidster Mc Millen die dit al vaker heeft gedaan. Via mijn werk nog wat collega's opgetrommeld en Mc Millen wat vriendjes van hem. Zo bestond ons clubje uit 8 man en vrouw van een groep bestaande uit dik 70 man.

Zaterdagochtend 6:30 de wekker en meteen kijken naar buiten.....DROOG!!!! Eten tanktas erop en verzamelen in Heemskerk waar ik met Mc Millen had fgesproken, die net aan op tijd was (leuk hé kroegen...)

Image

Verzamelplek was Halfweg, bakkie koffie ff ouwehoeren groepen ingedeeld (met 70 man over de A2 is niet aan te bevelen) en op naar Luxemburg!!! Diverse pauzes onderweg voor de nodige bakken koffie, tanken, water lozen, nicotine shots en even opwarmen. Ja, want het was brrrrrrr. Veel wind met een waterkoud temperatuurtje. De grens over met Belgie en ja daar waren de eerste zonnestralen!!

Image

Lekker doorgereden en de laatste 20km voor Vianden waren we echt niet meer te houden en werd het tijd de Harley rijders met 8000-9000 touren voorbij te "rijden". Hotel was Berg en Dal in Vianden en na een paar gouden rakkers te hebben gedronken werd het tijd om te eten. Nog niet genoeg gekregen van het rijden met drie man besloten om in het donker nog even naar Echternach te gaan. Menig 50km waarschuwingsborden en snelheidmetersborden laten knipperen met de Kawasaki / Thundercat en Honda VFR. Luxemburg was weer blij met ons....

Image

Zondag wakker worden en meteen naar buiten kijken.......ZON en BLAUWE LUCHT......Lekker ontbeten en om 9:30 verzamelen voor een toespraak van Jaap Schulz over de route. Met ons groepje de 180km lange route gereden door Luxemburg. Na het eerste half uur onze groep opgesplitst en kon het "race"werk beginnen. Met 80 á 90 km/u over de kronkel weggetjes... De route ging in grote lijnen van Vianden naar Irrel, Echternach, Diekirch, Weilerbach Larochette, Ettelbruck Merscheid, Esch sur Sure weer terug naar Vianden. Ontzettend mooie route met een diversiteit aan landschap en bochten. Collega van mij bijna zijn BMW in de wei geparkeerd.....de BMW gecontroleerd tot stoppen gebracht en dus goed afgelopen. Maar we reden met z'n vieren..... Speedy die dat zag gebeuren en op het laatste moment beseft om maar even heel diep de bocht door te kijken.... ipv naar een BMW om zo niet in het weiland te belanden. Kan leuk zijn maar niet met een motor.... Gelukkig voor ons viertjes goed afgelopen en weer lekker door gereden genietend van de bochten en omgeving. Onderweg de nodige terrasjes, omeletjes en bakken koffie onder het genot van een stralend zonnetje.

Image

Image

Uurtje of vier weer terug in het Hotel waar nog even de ervaringen van de dag werden uitgewisseld onder het genot van een paar lekkere witbiertjes. Helaas liep het niet voor iedereen die dag vlekkeloos. Met een groep van 70 man kan er nu eenmaal wat gebeuren. Eén motorrijder moest uitwijken voor een koekblik dat de voorrangsweg op reed. Uitwijken, onderuit geremd en motor tegen de vangrail. Gelukkig alleen materiele schade! 's Avonds gegeten, aan de bar hangen, ouwehoeren en een dronken Jougoslaaf aan de politie uitgeleverd die liep te rammen tegen een paar geparkeerde motoren..... (moet je ook niet doen met 70 motorrijders vlak bij je in de buurt....) Na de actie en met gerust hart dat die knuppel was opgepakt lekker naar bed.

Image

Tja en toen moesten we maandag weer naar huis... via la Roche in de Belgische Ardennen en Luik terug naar Maastricht. In la Roche op aanbeveling van een collega nog even heerlijk gegeten (en dat was echt lekker). Vlakbij Maastricht iedereen gedag gezegd en met kleine groepjes op redelijk door rij tempo terug gereden. Met een voldaan gevoel, gaar en mijn tenen die waren omgevormd tot ijsblokjes thuis gekomen in Beverwijk. Luxemburg is een echte aanrader!!! Strak asfalt, mooie bochten (met echt flinke doordraaiers), rustige wegen en een mooie omgeving!!!

Image

Image

Image

 

Speedy.