thundercat.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tripje door de Eifel en het Schwarzwald gebergte

E-mailadres Afdrukken

thundercat.nlHet super verhaal begon allemaal eind Juli 2004. Wij thunderman en entrix kennen elkaar al aardig wat jaartjes en zijn dikke maten van elkaar. Samen zijn we ongeveer tegelijkertijd begonnen met motorrijles en hebben toen ook beide vervolgens onze eerste motor gekocht. (GS500, vanwege 25KW) Met deze motoren hebben wij ook behoorlijk wat KM gemaakt (vakantie; naar noord Tsjechië, door naar het zuiden, door de alpen naar frankrijk en daaruit weer terug (jammer genoeg) naar het platte land Nederland). Op deze vakantie hebben wij voor het eerst geproefd van haarspeldbochtjes maar ook wildkamperen.

Maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen ik houd het nu over de afgelopen vakantie met onze wat sterkere motortjes; thunderman ja een THUNDERCAT natuurlijk en entrix berijdt al wat zijn naam al beetje verklapt een TRX850(voor de niet-kenners zie plaatje!!!!!). Deze motoren ondanks toch wat vermogen verschil zijn erg aan elkaar gewaagt, echt perfect gewoon. We zouden een kort tripje maken naar de eifel, donderdag weg en zondag weer terug. Dit omdat meneer entrix ondertussen aan het afstuderen was en dus niet langer vrij kon krijgen, beetje jammer maar elke KM die we samen afleggen zijn vaak leuker dan al die KM die we in het jaar alleen maken.

thundercat.nl
Het was donderdag dat we vertrokken, de voorspellingen voor het weer in die omgeving waren niet super goed. Dus hebben wij voor de zekerheid toch maar mini tentje meegenomen achter op de motor. Omdat we op onze vorige vakantie hebben leren wildkamperen, en dat deze vakantie alleen maar van plan waren te gaan doen. Dat scheelt namelijk flink wat euro´s. Maar zodra wij dus eindelijk Nederland uit waren zag je meteen de natuur toenemen en de heuvels begonnen ons toe te lachen. Dat is het moment dat je beseft` jes, even er lekker tussen uit`. Vervolgens kwamen we al bij de eifel aan, maar het was al laat en we moesten nog even eten en snel een slaapplekkie vinden voor het donker werd. Dus genieten van de bochten bij de eifel zat er deze dag nog niet in, alhoewel. Toen we gingen eten in een dorpje kwamen we tot onze verbazing vlak voor dat dorpje toch een aardige afdaling tegen met de eerste haarspeldbocht die entrix een beetje te ruim had geschat en daarbij bijna 2 straatwerkers meenam. Dit was even schrikken maar ook weer heel erg prettig om zo wakker geschud te worden na zo'n lange dag vrijwel alleen maar plat rijden. Zo van `ja, jullie zijn nu op de bestemming waar je deze bochten tegen kan komen! en dus beter op moet letten!!`. Met onze motoren voor de deur van het restaurant zaten we even lekker te genieten van een giga schnitsel en te kijken naar onze motors waar allemaal vrouwlijk schoon naar stond te kijken, waarop wij met genoegen terug keken, hahahaha!! Snel op de motor want het begon al donker te worden. Na een klein half uurtje rond toeren in die omgeving vonden wij een prachtig verlaten stuk boeren land boven op een heuvel(of berg ligt aan je mening). Met mooie egale grasvlaktes, geen dikke mieren of wespen (hebben we vorige vakantie al afgeleerd), en we waren niet zichtbaar vanaf de weg! Perfect dus! Althans dat dachten we..

thundercat.nl
Eindelijk hadden we onze motors door het weiland, door de rimboe heen gecrost en ergens neer gezet en gesetteld. We realiseerden ons ineens dat het weer wel mee viel, dus besloten om lekker in de buiten lucht te gaan overnachten en te genieten van een koud biertje. Super!!!!

Midden in de nacht werd ik ineens wakker, en zag aan de horizon allemaal flitsen alsof er ergens een duizend klapper afging, maar ik zag geen wolkje aan de hemel, dus dacht bij mezelf `het zal wel` maar had voor de zekerheid entrix even wakker gemaakt en voorgesteld om toch maar in het tentje te gaan slapen. 3 uur later hoorde we lichtelijk getik op de tent. Entrix was al wakker, ik werd ook wakker  en zag dat  er ongeveer een constante van licht aanwezig was. Het waren dus toch bliksems alleen zoveel en zo snel achter elkaar dat het bijna constant licht was. Ohjee hoorde ik naast me, wat dat stemmetje in mijn hoofd ook liet weten. En ineens begon het te plensen buiten maar ook gaven de bliksems niet alleen licht maar ook een overdonderend geluid. Zit je dan in je tentje van vrijwel niks met geen dorpje in de buurt, geen bereik op je telefoon en het lulligste potverdikkeme!!!! midden op een heuvel op een grasveldje. Het omweer kwam vanaf de andere kant van de heuvels over ons heen. Wat nu???????

thundercat.nl
Dus het beste wat ik me kon bedenken is lagere grond zoeken en eventuele (beschutting). Het onweer was nu zo'n beetje boven ons, dus wij snel met vrijwel geen kleren aan en met de adrenaline in je systeem door die enorme regen naar beneden rennen. Entrix was zo slim om slippers aan te trekken met al die eikels en stenen op de grond. Ik was nog nooit zo snel geweest. Tijdens onze sprint naar beneden zag entrix dat er bliksem op ongeveer 20 meter afstand bijna de grond raakten. Thunderman zag het niet die keek alleen naar de bestemming waar hij zo snel wou zijn. Alleen op het moment van de bliksem werd zijn gezichtsveld 3 sec uitgeschakeld, door het felle licht. Tijdens deze periodieke blindheid liet niks me er van weerhouden om naar die weg beneden te rennen. De knal die ook nog eens tijdens die blindheid om het hoekje kwam, was ook niet te zuinig. Het leek net alsof de grond zelfs trilde. Eindelijk beneden aan de weg waren we allebei aangekomen. Hier hebben we heel slim genoeg onder een boom ons zo klein mogelijk gemaakt en bij elkaar gezeten in een steeds dieper wordende plas. Toen het ergste onweer voorbij was zijn we weer voorzichtig naar boven gegaan om onze motortjes te verzetten(zakt weg in de modder). Eenmaal boven besloten we om maar weer in de tent te gaan liggen want we waren nog steeds vet moe. Maar je zit tussen de heuvels(bergen) en daar wil het onweer nog wel eens blijven hangen en terug komen. Dat gebeurde dus ook, en zijn we dus nog eens 2x naar beneden wezen rennen. Geen pretje!!!!

 

thundercat.nl
Volgende dag vrijdag; beide zwaar uitgeput van onze eerste leuke vakantie wildkampeer nachtje. Het zonnetje scheen wel perfect dus hebben we zoveel mogelijk natte kleren in wat takken laten drogen. Met nu wat meer licht zag ik al snel dat ik mijn voeten had open gehaald afgelopen nacht. Met volle moed gingen we weer verder, eerst heel voorzichtig de motoren weer via de natte rimboe naar de weg gereden en daar vervolgens weer verder naar het zuiden. Nu zouden we eindelijk weer even lekker van wat bochtjes kunnen genieten. Al snel kwamen we er achter dat in het eifel gebied je best vaak dorpjes tegen komt. Dit vonden we vervelend rijden, je kon niet even lekker doorrijden. De bochten waren leuk, maar niet leuk leuk. Dus besloten we al snel om wat leuke weggetjes te kiezen en richting het zwartswald gebergte te gaan op de hoop daar wat betere bergen en bochten maar minder dorpjes te vinden. Tijdens deze trip kwamen we natuurlijk wel ook leuke bochten tegen en konden we dus ook alweer een beetje wennen aan de bochten, en vooral in mijn geval aan de motor(had hem nog maar net 2 maanden onder mijn aars geplaatst). Was wel even wennen aan de viercilinder van de cat als je eerst een 2 cilinder hebt gehad. Vooral als je ineens een afdaling hebt van 14% met haarspeldbochtjes. Aan het einde van deze dag zijn we weer ergens wezen eten en op zoek gegaan naar een slaapplek, maar nu niet boven op een berg. We dachten een plekje gevonden te hebben langs een beekje, maar hier bleek na 15 minuten deze plek een bloedzuigende teken broed plek te zijn. Dat zal ook niet echt charmant slapen. Dus wij verder toeren, maar het was al donker. We kwamen een rustig dorpje in een vallei binnen rollen. Entrix zag ineens een kleine afslag midden in het dorpje. Een doodlopend weggetje op een helling. Perfect!!!!

Hier midden in het dorpje hebben wij onze tent opgezet, want het begon alweer te regenen en te onweren. Biertje gepakt en gaan slapen.(sta je daar midden in en dorpje met je tentje, hahaha)

thundercat.nl
De volgende dag zaterdag; draaide de wind en kwamen we er achter dat we met onze tent naast een riolering put zaten. Het regende heftig deze ochtend, het was niet verstandig om te gaan rijden. Na een klein uur wachtend in onze motorkleren, zijn we toen het weer iets beter werd gaan rijden. In het volgende dorpje hebben we een supermarkt opgezocht om even wat voedsel voor onderweg te halen en om even op te drogen. Het weer was al beter aan het worden en de zon kwam langzaam door de wolkjes heen. We hadden hier ook even een route uitgestippeld om vandaag te gaan rijden. Wij weer op de motoren en gaan met die banaan. Het weer zat ons toch weer mee, de zon kwam helemaal door en het werd zelfs warm. De wegen waren droog geworden, nu was het moment er om een staaltje bochten rij-techniek te laten zien en te voelen. Echt geweldig werd deze dag, prachtige wegen, mooie omgeving en perfecte motoren die hun best deden om het asfalt achter hun op te krullen. Op deze dag heb ik echt mijn motor in een behoorlijk korte tijd goed leren kennen(wat een pracht machine). Ook entrix was super enthousiast, die lied mij zijn rullen rubber op de zeikanten van zijn achterband zien. Entrix reed ook vandaag nog af en toe wat makkelijker bij me weg, en dat is niet zo leuk maar geduld wordt geloond. Ook vandaag gingen we weer op zoek naar een mooie overnachting plaats. En weer zag entrix een afgelegen weggetje die tussen de bergen omlaag ging naar een bergriviertje. Het was een boswachters paadje. Uiteindelijk zijn we van dit paadje geweken en een grasveld opgedoken. Achter wat bomen en voor het riviertje hadden we ons gesetteld. Dit was echt een perfecte plek!!!!! Hier hadden we lekker nog even zitten napraten over deze mooie dag.

Zondag; beide echt super geslapen, maar wisten dat we nu weer terug moesten naar Nederland, erg jammer. We besloten om tot aan Trier zoveel mogelijk kleine weggetjes te nemen, en vanaf daar de snelweg te pakken en naar huis te cruisen. Weer met de motoren uit de rimboe terug op de weg, genoten we nog even van deze mooie bergen met zijn bochten. Op een gegeven moment kwamen we in een bocht waarbij entrix voorstelt om wat actiefoto's te gaan schieten. Goed plan!!! Hieruit volgde leuke foto's, kan je altijd terug kijken hoe je die bocht nou precies nam. Dus na per persoon de bocht wel 8x genomen te hebben met foto's wouden we verder. In deze bocht heb ik mijn cat echt lekker naar het wegdek gedrukt, althans dat dacht ik want toen kwam er ineens een local aan, die de bocht al harder inging als dat wij er uitkwamen. Voel je je een beetje knullig maar je rijd toch maar weer verder. In de vervolgende bochten die we reden kon ik entrix zeer goed bijhouden en moest hij zelfs af en toe flink zijn best doen om gelijk te blijven gaan. We hadden een zeer lange weg die zich door deze bergen paden. Geen dorpje in de weide omgeving. Dit was echt een super stuk om te rijden. Eenmaal aan het einde van deze weg moesten we echt even stoppen en met trots naar onze achterbanden kijken. Het reliëf was behoorlijk toegetakeld, en terecht!!! Na een half uurtje enthousiast lopen doen zijn we verder gegaan. De bochten werden al snel minder en het landschap werd al snel vlakker. Op de snelweg hebben we de motoren nog even lekker los gegooid en zijn zo weer terug in Nederland gekomen. Hier kwamen we erachter dat de thundercat op de snelweg met snelheden boven de 160 km/u aardig wat benzine kan slurpen, 1:16.5 is gelukt terwijl de TRX850 nog steeds 1:20 bleef rijden. Daarentegen vroeg mijn cat niet om wat olie gedurende deze vakantie maar de TRX850 lusten toch duidelijk wel een half litertje. In de bergen zelf was de cat zelfs iets zuiniger dan de TRX850, 1: 23 en 1: 21.

Zo eindigde ons avontuurtje weer terug in Nederland, maar met in vier dagen weer veel geleerd en veel gezien en vooral veel lol gehad.