thundercat.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Andere breedte band op de Thundercat.

E-mailadres Afdrukken

Een 160 is de standaard maat voor de Thundercat, het is mogelijk andere breedte's eronder te gooien zoals een 170 of zelfs een 180.

We gaan wel uit van een standaard velg welke onder de Thundercat zit met breedte maat 5j, wat de perfecte maat is voor een 160 band.

Bij een bredere band komt hij "boller" te staan, dat komt omdat de wangen breder zijn dan de bij de 160 waarvoor de velg bedoeld is waardoor de wangen dus naar elkaar toe knijpen om in de velg te passen. Neem als vergelijk een ballon die je aan de onderkant samen knijpt deze zal aan de bovenkant boller gaan staan.

Logisch is natuurlijk dat dit dan bij een 180 nog meer gebeurt dan bij een 170, bij een 180 zo bol zelfs dat je de schaamrand nooit helemaal weg kan rijden, omdat het breedste gedeelte van je loopvlak zo bol staat, dat je nooit zo plat kan gaan (zonder de boel te slopen natuurlijk).

Een ander gevolg is dat doordat de band boller staat hij makkelijker de bocht in valt wat ervaren wordt als zenuwachtig rijgedrag en een raar slijtpatroon. Tevens zal de combinatie voor-achter niet meer kloppen waardoor hij minder zal sturen.

Met dank aan SPECIAL NEEDS en Ed Bracame