thundercat.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Benzinetank verwijderen

E-mailadres Afdrukken

Na het zadel verwijderd te hebben, moet de tank op twee plaatsen worden losgemaakt. Een bout aan de achterzijde van de tank en een bout aan de voorzijde van de tank. De bout aan de voorzijde kan wel alvast losgeschroefd worden, maar laten we nog even op zijn plek zitten zodat de tank er nog om kan scharnieren.

Image Image 

De tank kan aan de achterzijde nu omhoog getild worden. Om straks de aansluitingen onder de tank los te kunnen halen, moet de tank omhooggescharnierd staan. Als je met zijn tweeen bent is het eenvoudiger, leg anders een blokje hout ter ondersteuning onder te tank. Let er goed op dat het blokje niet weg kan glijden, echt stabiel is het namelijk niet.

Image

 

 Onderaan de tank bevindt zich het benzinekraantje. Draai deze in de off-positie:

Image Image

  

Voordat de tank verwijderd kan worden, moeten er drie dingen worden losgekoppeld. Ten eerste het ontluchtingsslangetje (in plaats van een ontluchtingsslangetje kunnen er ook twee zijn aan weerskanten van de tank) en ten tweede (of derde) de connector voor de benzinemeter (benzinelampje dus):

Image Image

 

Aangezien we er onder de tank slecht bij kunnen, koppelen we de bezineleiding los bij de brandstofpomp die zich aan de linkerzijde van de motor bevindt. Prop even een doek onder de pomp, zodat de bezine uit het brandstofslangetje niet over je motorblok loopt:

Image Image


Wanneer de bout aan de voorzijde van de tank er nu uitgetrokken wordt, kan de tank worden verwijderd. Het makkelijkst gaat dit met zijn tweeen. Mocht je in je eentje zijn, haal dan eerst het houten ondersteuningsblokje onder de tank vandaan voordat je de voorste bout eruit probeert te trekken. Deel eenn van de missie geslaagd (mits je hem niet uit je klauwen laat donderen natuurlijk :-)) En je motor zou er nu zo'n beetje zo uit moeten zien:

Image

Het terugplaatsen van de benzinetank gaat precies in omgekeerde volgorde. Vergeet niet om de benzinekraan weer op te draaien na het aansluiten van de benzineslang.

Door: Special Needs en Ezras.