thundercat.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Castrol Chainspray

E-mailadres Afdrukken

ImageSinds ik ben begonnen met motorrijden heb ik mijn kettingen altijd ingespoten met "662 extra strong chainlube for road use" ingespoten. Redelijk dik en smerig spul, waar je ketting erg smerig van wordt, maar het blijft in ieder geval een week zitten ongeacht of het buiten 30 graden is, of dat je door cycloonachtige omstandigheden rijdt.

Sinds 2 maanden ben ik overgestapt op "Castrol Chainspray O-Ring" toevallig kwam het zo uit dat ik een nieuwe bus nodig had en ik bij een andere dealer stond die alleen deze in zijn schap had staan. Ik spuit nu ongeveer 2 maanden deze spray op mijn ketting, en heb maar besloten jullie te waarschuwen voor deze troep.

Als winterrijder heb ik geen goed woord over voor dit spul. De bus staat vol met grote woorden over: "suitable for off-road use", "resists water wash-off" etc. etc.

Ik weet niet wat castrol met deze termen precies bedoelt maar in de praktijk van de Nederlandse winter lijkt de Castrol Kettingspray al bij windkracht 4 van mijn ketting af te waaien. Tijdens een week flinke regen is na 2 ritjes van elk 120km de spray zo goed als verdwenen van mijn ketting, waardoor ik op een gegeven moment 3x per week mijn ketting moest smeren. Ik kan dan ook stellen dat, tenzij je een pure zomerrijder bent die na elk ritje om het huis heen zijn motor compleet reviseert, deze kettingspray compleet waardeloos is in het alledaagse gebruik.

Castrol prijst op Internet nog slechts hun Chain-wax aan, en das maar goed ook, want de Chainspray O-R is zonder twijfel een waardeloos product, maar pas op want dealers kunnen deze bende nog wel in hun schap hebben liggen.

Castrol Chainspray kost ongeveer 12.00 euro voor een spuitbus van 400ml.